Интерхотел Сандански 23ти Октомври

Сандански е град на југозападот на Бугарија, во подножјето на Пирин планина на само 40 км од Македонската граница. Овај регион има најтопла клима во Бугарија и најмногу сончеви денови во годината. Тука се наоѓаат над 80 минерални извори со температура од 33°С до 83°С со ниска минерализација и успешно се користат за третмани на најразлични болести. Интерхотел Сандански е најголемиот медицински центар за балнеологија и рехабилитација на Балканот и е сместен во самиот центар на градот на главната пешачка улица.

Интерхотел САНДАНСКИ

21-23.10.2023

21.10.2023 (сабота) Битола(Скопје)-Прилеп-Кавадарци-Валандово-Струмица-Сандански

Поаѓање во 06:30 часот од Битола/Скопје за Сандански преку Струмица и Петрич (попатни одмори, царински формалности), продолжување кон Сандански. По пристигнувањето сместување во хотелот. Слободно време, можност за користење на СПА центарот. Ноќевање

22.10.2023 (недела) Сандански

Појадок. Слободно време за индивидуални активности, можност за користење на СПА центарот или индивидуална прошетка во градот. Ноќевање.

23.10.2023 (понделник) Сандански-Струмица-Валандово-Кавадарци-Прилеп-Битола (Скопје)

Појадок. Одјавување од хотелот до 12.00 часот (локално време). Во 12.45 часот (локално време) поаѓање кон Македонија (попатни одмори, царински формалности) пристигнување во вечерните часови.

Цени за Стандард двокреветна соба /2 ноќевања со појадок, без превоз/

 • 1 возрасен 172€
 • 1 возрасен + 1 дете (0-3,99г.) 172€
 • 2 возрасни 220€
 • 2 возрасни + 1 дете ( 0-3,99г.) 220€
 • 2 возрасни + 1 дете (4-11,99г.) 253€
 • 2 возрасни  + 2 деца (0-3,99г. и 4-11,99г.) 253€
 • 2 возрасни + 1 дете (12-15,99г.) 293€
 • 2 возрасни + 2 деца (0-3,99г. и 12-15,99г.) 293€

Доплата за превоз

 • Битола, Прилеп, Неготино, Струмица, Скопје, Велес 40 €,
 • Дете 02-12 год. 30 €

Во цената e вклучено:

 • 2 ноќевања со појадок во Интерхотел двокреветни соби
 • Користење на СПА центарот
 • Придружник на патувањето
 • Oрганизација на патувањето

Во цената не е вклучено:

 • Автобуски превоз според програмата;
 • Патничко здравствено осигурување –
 • Можност за доплата на ден за вечера 18€ возрасен и дете 12-15,99 г , 10€  дете 4-12 г.

Важни напомени:

 • Сместување по 15:00 ч.(локално време)
 • Напуштање до 11:30 ч. (локално време)
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на пограмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и сл.
 • За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 35 патници.
 • Пасошот треба да важи минимум 6 месеци од завршувањето на патувањето !
 • Организаторот не е надлежен да ја цени исправноста на патните документи.
 • Аражманот се плаќа во денари во агенција по курс 1€ = 62,00мкд.
 • При резервација на аранжманот се уплатува: 30% од износот на аранжманот – аванс, остатокот од износот се доплаќа до 10 дена пред поаѓање.