Барселона – Авион

Барселона или „каталонската кралица“ е четвртиот најпосетуван град во Светот. Величествен град со прекрасна убавина, кој живее 24 часа дневно. Уживајте во прошетката низ главната градска улица „Рамблас“, застанете покрај живописните човечки статуи или некој од многубројните улични сликари или пак прошетајте низ Готскиот кварт. Уживајте во уметноста на Антонио Гауди и неговата ексцентрична катедрала „Саграда Фамилија“ и паркот „Гуел“. А ако сте навивач на Барселона, тогаш стадионот „Ноу Камп“ е место, кое треба да го посетите.

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧЕНИ СЕ СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ:

·         Директен лет на релација Скопје – Барселона – Скопје со авикомпанија Wizz Air;

·         Аеродромски такси

·         Мала кабинска торба со димензии 40x30x20cm;

·         Организирани трансфери: аеродром – хотел – аеродром;

·         Сместување во двокреветни соби во хотел Виладомат 3* (во центарот на градот);

·         Организација на аранжманот и пречек на аеродром од претставник на агенција-партнер во Барселона.

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ СЕ ВКЛУЧЕНИ СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ:

 • Организиран панорамски разглед на Барселона со локален водич и  трансфер – 35 €

·         Организирана посета на 3 парка – ЦИТАДЕЛА,ТИБИДАБО,ШПАНСКО СЕЛО – 50 €

·         Посета на Ноу Камп (индивидуално, со метро) – 30  € (влезница)

·         Посета на Парк Гуел (индивидуално, со метро) – 15  €  (влезница)

·         Посета на ЗОО (индивидуално, со метро) – 25  € (влезница)

·         Фламинко шоу со вечера 85 €, со пијалок 50 €

·         Аквариум  (индивидуално, со метро) – 21  €

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ФАКУЛТАТИВИ ВО АГЕНЦИЈА !!!

 • Туристичка такса се плаќа во хотел – 1,5 € по ден на лице; (уплата во агенција)
 • Билети за јавен превоз со метро;
 • Патничко осигурување – ЗАДОЛЖИТЕЛНО (информации во агенција).

ОПШТИ НАПОМЕНИ:

 • Резервација се прави со уплата на 30% од вкупнот износ на аранжманот и копија од валидна патна исправа
 • Целосна уплата на аранжманот е 15 дена пред почетокот на истиот
 • Цените на аранжманот се дадени во евра за уплата во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 мкд
 • За реализација на аранжманот се потребни минимум пријавени 20 патника
 • За ова патување мора да имате пасош кој има важност од минимум 90 дена по завршувањето на аранжманот
 • Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот  во случај на промена на цената на превозот или  хотелот
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници организаторот го задржува правото да го откаже во целост аранжманот  5 дена пред  датумот на започнување на истиот
 • Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици
 • Организаторт го задржува правото за промена на редоследот на реализација на програмата.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, доцнење на летот, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и сл.

За оваа програма важат општите услови за патување на СКТМ .

ВАЖНА НАПОМЕНА:
Патникот е должен непосредно пред патување да се информира за правилата за влез во државата во која ќе патува од причина што истите се променливи на дневно ниво и зависат од епидемиолошката состојба кај нас и во државата во која се патува.

ПРОТОКОЛИ ЗА ВЛЕЗ ВО ШПАНИЈА

Ве информираме дека при влез во Шпанија, според Covid-19 протоколот потребно е да се приложи еден од следните документи:

 1. За пристигнувања со авион или брод, задолжителна е регистрација 48 часа пред патувањето на https://spth.gob.es/ (во моментов не е потребна регистрација ако во Шпанија се влегува по копнен пат).

2. Приложување на сертификат за вакцинација со вакцина призната од Светската Здравствена Организација (WHO) и Европска Агенција за Лекови(EMA).

3. За деца под 12 години кои ги придружуваат патниците не е потребен сертификат за вакцинација, но останува задолжителната регистрација (од точка 1)

4. Влез со PCR или NAAT тестови ќе биде дозволен САМО за патници кои имаат соодветна шпанска виза или дозвола за престој во Шпанија.
 На туристи без сертификат за вакцинација нема да им биде дозволен влез во Шпанија!

ПРОТОКОЛИ ЗА ВЛЕЗ ВО МАКЕДОНИЈА

Во делот на мерките поврзани со патувања на граѓаните со важност од 01.09.2021г. се додава точка 14, со која при влез во државата сите лица (домашни и странски) треба да приложат еден од следните документи:

 1. =Сертификат / потврда за извршена имунизација (вакцинација)од вирусот SARS-CoV-2, односно примени најмалку 2 дози на вакцина против COVID-19;
 2. =Сертификат /потврда за прележан COVID-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето; Медицинска потврда со негативен резултат од RT PCR SARS-CoV-2 тест, направен во рок од најмногу 72 часа пред влез во нашата држава;
 3. =Негативен резултат од брз Тест за Антиген направен во рок од најмногу 48 часа пред влез во нашата држава.

 Патниците (над 18 години) кои немаат сертификат за извршена имунизација или за прележан COVID-19 во последните 45 дена, доколку не сакаат да бидат упатени во домашна изолација ќе треба да направат тест за време на престојот во   странство непосредно пред враќањето за Македонија.

Галерија