Category Нови Сад

ДОЧЕК НА НОВА 2022 ГОДИНА- НОВИ САД

 (Со посета на Сомбор и ручек на салаш)(30.12.2021 – 02.01.2022) „Еднаш ме прашаа зошто сум така гимназијалски заљубен во Нови Сад. Не знаев да им одговорам. Затоа што со најдрагиот град е исто како и со најдрагата жена: никогаш нема…

НОВИ САД И БЕЛГРАД

Нови Сад е вториот по големина град во Србија по Белград. Според најновиот попис од 2011 година, градот има урбано население од 277.522 жители, додека населението на општината е 341.625. Градот се наоѓа на границата помеѓу регионите Бачка и Срем, на…