Category Атина

АТИНА

АВТОБУС АТИНА Атина – град посветен на божицата Атина, по која го добил името  и е негова заштитничка. За историјата на човештвото е значајна бидејќи тука се поставени темелите на парламентарната демократија и слободните избори. Но сепак, прва асоцијација при…