Category Февруари

Истанбул во Февруари

Уживајте во градот на два континента, прекрасниот Босфор за Денот на вљубените. Истанбул ќе ве остави без здив ПРОМО ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 109 евра РЕДОВНА ЦЕНА 139 евра ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА: ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА: ПАКЕТ ФАКУЛТАТИВИ: SILVER…

Карневал во Венеција

Карневалот во Венеција е еден од најпознатите карневали низ светот и препознатливакарактеристика на градот. Секоја година преку три милиони луѓе се дел од овој настан.Екстравагантни маски и костими ја  надополнуваат атмосферата која ги привлекува луѓетоширум светот.Маските изработени за венецијанскиот карневал…

БУДВА И ДУБРОВНИК ЗА СВ.ВАЛЕНТАЈН

Црна Гора и Будва постануваат популарни туристички дестинации во Европа во последните неколку години. Медитеранската обала, средновековниот дух и мирис на Јадранското море, се перфектни зборови со кои може да се опише овој мал град. Покрај возбудливиот ноќен живот и преубавите…

БАНСКО ЗА СВ.ВАЛЕНТАЈН

Без разлика дали се работи за долгорочна врска или млад брачен пар, романтиката е клучназа градење на врската во силна емотивна врска. По повод денот на вљубените Ви нудимеидеална понуда, викенд во Банско. Препуштете се на зимската атмосфера и уживајте…

АТИНА ЗА СВ. ВАЛЕНТАЈН

Кога ја замислувате Атина на Денот на вљубените, веројатно замислувате нешто магично.Февруари е совршено време да ги искористите предностите на модерниот стар град и ситепрекрасни работи што тој ги нуди вам и на вашиот партнер.Атина е полна со романтичниможности, од…

КУРЕНТОВАЊЕ-ПТУЈ – Еден од десетте најдобри карневали во светот

(09.02.2024-12.02.2024)  Маските се толку широко распространети што заземаат значајно место во историјата на човештвото. Со векови луѓето верувале дека употребата на маски може да помогне да се воспостават врски со демоните, боговите и духовите на предците. Празнувањето на карневалот датира…

ФЕСТИВАЛ НА МИМОЗИТЕ ВО ХЕРЦЕГ НОВИ

(БЕСПЛАТЕН КОНЦЕРТ НА ХАЛИД БЕШЛИЌ) (15.02.2024 – 18.02.2024) „Ако си човек-биди љубов, ако си цвет-биди мимоза“ рекол познатиот француски романсиер Виктор Иго. Што е тоа толку волшебно и опојно во овој цвет кон кој никој никогаш не останал рамнодушен? Ќе дознаете…